ماجرای تشویش یک زن

ما پنج خواهر و سه برادر هستیم. تقریبا بین خواهر بزرگم که 35 سال دارد با خواهر کوچکم که فرزند آخر است و به اندازه کافی لوس هم بار آمده، 15 سال اختلاف سنی وجود دارد.

همه ما یکی یکی و به نوبت ازدواج کردیم و زندگی خوبی هم داریم.

خواهرکوچکترم هم اخیرا ازدواج کرده و زندگی موفقی دارد. ظاهر امر نشان می دهد که مشکلی نیست اما یک موضوعی پیش آمده که شدیدا خواب و خوراک را از من گرفته و ...

کوچکترین خواهرم بنا بر این که فرزند آخر است و همیشه مورد توجه زیاد بوده و طبیعتا خیلی لوس بار آمده.. همه جا کودکانه صحبت می کند، هر طور دوست دارد لباس می پوشد، با همسران ما خواهرها خوش و بش می کند، خیال می کند همه جای پدر و برادرانش هستند، با همه زود اخت می شود و در نتیجه درمقابل همسران ما هم که عمدتا اختلاف سنی زیادی با آنها دارد ، همین رفتارها را ادامه می دهد.

البته چند بار به خاطر نزدیک شدن زیاد همسرم با خواهرم ناراحت شدم و واکنش جدی به همسرم نشان دادم که احساس کردم همسرم واقعا احساس خطر کرد و رفتارش را اصلاح کرد.

اما اخیرا خواهرم از یکی از دامادها پولی قرض گرفته بود که البته ما نمی دانیم این قرض از چه کسی بوده(حتی همسرش). وقتی خواهرم نمی تواند این پول را سر موعد مقرر پس بدهد در مقابل این داماد از وی درخواست ارتباط می کند  و ..

وقتی خواهرم نگران و مشوش این رویداد را برای من تعریف کرد به شدت به هم ریختم و او را قسم دادم که چه کسی این پیشنهاد را داده. البته خواهرم اسمی غیر از همسر من را عنوان کرد اما از آن روز به بعد دایما در این افکار منفی غوطه ورم که شاید خواهرم خواسته زندگی من به هم نخورد  و ..

اگر این مرد همسر من باشد چه؟ شب و روز زندگی ام شده گریه و خیالات و وسواس فکری. همسرم هم متوجه تغییر رفتارم شده ولی حتی نمی توانم بگویم که دردم چیست؟ و واقعا این همه فشار روحی مرا از پای درآورده است.....

این هم یک رویداد دیگر از سلسله اتفاقاتی است که ذهن من را خیلی به خود مشغول کرده و اکثر اوقات به این فکر می کنم که چه عاملی باعث بروز این تغییر و تحولات در جریان ارتباطات خانوادگی شده است؟

در جامعه اسلامی و بنا به قانون الهی حجاب باعث می شود که نه تنها زنان بلکه مردان هم در جامعه حفظ شده و در حقیقت حفظ حجاب از طرف زن تضمین کننده تقوای جامعه است

 

البته به نتایجی رسیده ام و تصور می کنم چهار عامل عمده در بروز این مشکلات نقش اساسی دارد:

1-تربیت نادرست والدین به خصوص نقش تربیتی ضعیف مادر در مقابل دختر و نقش تربیتی ضعیف پدر در برابر پسر. مادر داستان ما احتمالا هیچگاه به دخترش تذکر نداده که متناسب با سن و سالش رفتار کند و شوهر خواهران را هم در زمره مردان نامحرم دیگر قرار دهد نه اینکه با آنها همانطور رفتار کند که مثلا با برادرش ارتباط دارد.

 

2- ارتباطات بیش از حد نزدیک و در هم تنیده یا در اصطلاح ساده تر اختلاط زن و مرد حتی در محیطهای خانوادگی بسیار نزدیک

 

3-عدم رعایت حجاب(چه ظاهری، چه گفتاری و چه رفتاری) در میان زنان و مردان. شما که خواننده این واقعه بودید در ذهن تان این خانم را چگونه تصویر کرده اید؟ قطعا یک خانم با حجاب کافی(چه چادر، چه مانتو و چه حجابی که حداقلها در آن رعایت شود، تصویری از خود در میان نامحرمان ارایه نمی دهد که یک مرد آن هم مردی از نزدیکان به خود جسارت و جرات ارتباط نامشروع دهد و صد البته نگاههای آلوده این مرد را هم از یاد نبرید که احتمالا لحظه ای هم  به فکر کنترل خود نبوده است.

 

4- ضعف در کنترل نگاه و سست ایمانی و بی ارادگی مرد یا حتی مردان این واقعه که حتی نتوانستند یک ارتباط خانوادگی نزدیک را درست مدیریت کنند نیز شکی نیست. مسلما دختر ماجرای ما تربیت و رفتار نادرستی داشته اما از طرف دیگر مردان این ماجرا نیز اوضاع تربیتی و اخلاقی بسیار نامناسبی داشته اند.

******

 

حجاب

اگر  "یادداشت قبلی"  را مطالعه کرده باشید ملاحظه کرده اید که کلیاتی بسیار گذرا در مورد مفهوم و اهمیت حجاب در روابط عنوان شده است. در این یادداشت قصد داریم بیشتر به جنبه های تربیتی(تربیت دختران) بپردازیم. اینکه چگونه می شود نسلی با حیا تربیت کرد تا  در آینده دچار معضلات جدی نشود و البته برای دیگران هم معضل ایجاد نکند.

شاید باید عقیده  برخی از صاحب نظران فرهنگی را پذیرفت که ایجاد تغییر در نسل سی و چند ساله یا حتی بیست و چند ساله ما سخت باشد.

 سخت است که به یک خانم مثلا 30 ساله بخواهیم از ابتدا اهمیت و ارزش و الفبای حجاب را بیاموزیم؛ که البته این امر ممکن است اما نیازمند اقدامات بسیار تخصصی و برنامه ریزی فرهنگی دقیق است.

 

شاید اگر بخشی از نگرانی هایمان را به نسل نوظهور فعلی یعنی کودکان و نوجوانان معطوف کنیم،  بتوانیم به آینده ای روشن تر امیدوار باشیم.

اسلام به استواری بنیان خانواده بسیار اهمیت می دهد  و با وضع قوانین مختلف سعی دارد که بر این استحکام بیفزاید. از آنجا که زن و مرد دارای تفاوتهای جسمانی هستند و چون جسم بر روح اثر می گذارد، موجب تفاوتهای روحی و روانی زن و مرد می شود لذا این تفاوتها باید در ارایه قانون برای ایشان  مورد نظر قرار گیرد.

در روابط زن و مرد میزان ثمر پذیری مرد از زن بیشتر است و توان اثر گذاری زن از مرد بیشتر. در جامعه اسلامی و بنا به قانون الهی حجاب باعث می شود که نه تنها زنان بلکه مردان هم در جامعه حفظ شده و در حقیقت حفظ حجاب از طرف زن تضمین کننده تقوای جامعه است.

البته بیان این مطالب مسلما برای کودکان که باید از همان کودکی تحت آموزشهای اسلامی قرار گیرند بسیار سخت است اما می توان با روشی ملموس تر به آموزش حجاب به دختران پرداخت.

 

مادر به دخترت در کودکی یاد بده  که:

** بعضی احکام و قوانین مانند واکسن عمل میکند تا کل جامعه سالم بماند و بیمار نشود. قبل از نزول قرآن زنان بی حجاب از طرف برخی مردان آزار و اذیت می شدند ولی وقتی با نزول آیات، زنان باحجاب شدند بساط این آزارها برچیده شد و هر چه زنی حجاب کامل تری داشت، همه متوجه می شدند که از خانواده اصیل تری است.

در مقابل کاری که ما انجام می دهیم؛ پاداش می گیرم و خداوند خودش گفته که اگر کاری را برای من انجام دهید دنیا و آخرت شما را تضمین می کنم و هر چه این کار سخت تر باشد پاداشش در بهشت بیشتر است

** همیشه آنچه که ارزشمندتر و مهم تر است در حفاظ و پوشش است. مثل مروارید در صدف، قلب در قفسه سینه، مغز در جمجمه و ... پس وجود زنان آن قدر ارزشمند است که خداوند دستور داده پوششی داشته باشند تا از نگاه و آزار برخی مردان در امان باشند.

 

** اصلا تو بگو. با ادب بهتر است یا بی ادب، با تربیت بهتر است یا بی تربیت؟همیشه اینکه چیز مثبتی داشته باشیم ارزشمندتر از نداشتن آن است.

 

** در مقابل کاری که ما انجام می دهیم؛ پاداش می گیرم و خداوند خودش گفته که اگر  کاری را برای من انجام دهید دنیا و آخرت شما را تضمین می کنم و هر چه این کار سخت تر باشد پاداشش در بهشت بیشتر است.

 

** حجاب فقط پوشش ظاهر نیست و شامل طرز راه رفتن و طرز رفتار و  خندیدن و .. هم می شود.

 

البته صحبتهای ما هنوز تمام نشده. تصور نکنید فقط می خواهیم تقصیر این ماجراها را به گردن زنان و دختران یا مادران آنها بیندازیم. قطعا هر یک از این رویدادها طرف مقابلی یعنی یک مرد را هم دارد که در جای خود به بررسی آن هم می پردازیم.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : جمعه 3 آبان 1392برچسب:, | 23:39 | نویسنده : هــــفـــتــــکـل ســـــــلام |